Известие

Collapse
No announcement yet.

Шум от машинката за фаровете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шум от машинката за фаровете

1. Когато включа фаровете, дясната машинка на фара започва да шуми нон-стоп докато не ги изключа на какво може да се дължи. Най- вероятно си мисля, че е пътник т.е. за смяна или нещо да е задържало.
    2. Задните ел. стъкла също не работят. Дори светлините на копчетата не работят. Не правят опит никакъв признак на живот. Проверил съм бушоните.
    Благодаря предварително.
    Last edited by Omni; d.m.y г., 15:29.
    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

1.Явно ти е укъсило някъде и при вкл. на фаровете и машинката за височината започва да се мъчи.Ако е така,то значи ,зъбчетата са си отишли...
    2.На мен така ми беше на задна лява врата.....всичко беше ОК,но не идвашв ток......направих си мост и взех ток от друг бутон ...
    Last edited by undy; d.m.y г., 16:31.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

1. при износени зъбни колела, машинката почва да работи, опитвайки се да регулира фара.Би трябвало да има тайм оут , след който да спре да се опитва.
      ex - 147 16v multijet

Comment

За фаровете - съвсем наскоро имаше тема за подобен проблем, само че за ГТ. Погледни я, има голяма вероятност и при теб да е това, особено ако фара не се движи.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          За фаровете - съвсем наскоро имаше тема за подобен проблем, само че за ГТ. Погледни я, има голяма вероятност и при теб да е това, особено ако фара не се движи.

Ето я темата:
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=64767

Comment

Много ви благодаря за помоща.
            ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

същия проблем като моя ако нещо не ти е ясно пиши на скайп
              Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
              Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
              Alfa Romeo GT 1.8 TS
              Yamaha R6

Comment

машинка

И аз имах този проблем! Моторчето въртеше без да спре а машинката не вършеше никаква работа защото водачът се беше заклинил!
                Реших проблема с нова машинка!
                Трябва да проверя старата дали ще стане така както е направил колегата!
                Last edited by atos85; d.m.y г., 16:30.
                Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят;
                Руски форум: Питаш нещо и теб те питат;
                Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Comment

знам че не е по темата но не искм да пускам нова.знаете ли къде правят реглаж на фарове?за гр. София става въпрос.
                  Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                  156 1,8ТS-99 ......
                  EX
                  159 1,9 JTD-08

Comment

Айде някой,който се е борил с машинките да сподели как ги оправя,че ги разглобих 10 пъти и ми писна.Свалил ги,отклиних ги,почистих ги с ВД-40,смазах ги и станаха като нови.Слагам ги работят,закачам за рефлектора пак работят,стягам болтовете и спират да се местят или едната върти,а другата не,докато не спрат и двете да работят и така до безкрай.
                    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                    За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Имах същия проблем. Едната машинка работи а другата спира. Имаш ли разлика във фаровете? единия да се качва или слиза повече от другия ? Ако е така решението е следното.

Отваряш и двете машинките!! регулираш ги да се подават на еднаква дължина (понеже нали вървят напред и назад.) правиш ги с еднаква дължина, гледаш всичко да е закачено както трябва в машинката и затваряш. Слагаш и пробваш, при мен така се реши проблема.

Comment

Колега,как така единия фар да се качва повече?Машинките ги сглобявам закачам едната и цъкам 3-то положение,след това закачам другата и тя сама се отива в 3-то положение после ги пробвам местят се и 2-те.След това като ги закача спират.А хода на фара нали зависи от хода на машинката?Сега,ще пробам да ги сложа в еднакво положение,но ще е трудничко.
                        Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex

Comment

Отвори ги и виж дали са излезли на еднакво разстояние. Защото ако едната е на минимума, а другата почти до максимума може да няма повече ход на излизане или прибиране.

Comment

аз до колкото си спомням на машинката от горе имаше пластмасов шестостен с който ставаше това регулиране колко да излиза избутвача. Естествено ако са здрави зъбите на колелото. За по лесен монтаж изтеглях мах напред този избутвач. И после регулирах.

Comment

Май разбрах какъв е проблема.На едната машинка на зъбното колело на ел. моторчето зъбите превъртат и се разминава хода на 2-те машинки и затова забиват.

Comment

Working...
                              X